AMSTERDAM - Woensdag is een video online verschenen waarin een door Google ontwikkelde Chromebook Pixel wordt voorgesteld. De laptop met Chrome OS zou over een touchscreen van hoge resolutie beschikken.

Of de laptop in het filmpje ook daadwerkelijk bestaat, is nog onduidelijk. Google heeft nog niet op het verschijnen van de video gereageerd.

In het vermeende reclamespotje wordt een laptop voorgesteld die Chromebook Pixel zou heten. Deze laptop zou over een touchscreen met een hoge resolutie beschikken.

2560 bij 1700 pixels

Volgens de Franse ontwikkelaar François Beaufort is Google op dit moment daadwerkelijk bezig met het testen van een dergelijke laptop. Dat apparaat zou over een touchscreen met een resolutie van 2560 bij 1700 pixels beschikken.

De promotievideo is afkomstig van Slinky.me, een marketingbureau dat onder meer voor Google werkt en beweert slachtoffer te zijn geworden van hackers. Hierdoor zouden diverse projecten van klanten van het bedrijf voortijdig zijn uitgelekt. De directeur van het marketingbureau heeft hier online zijn excuses voor aangeboden.

Stijlbreuk

Op diverse technologieblogs en fora wordt de betrouwbaarheid van het filmpje echter ook in twijfel getrokken. Zo zou de stijl van de video niet overeenkomen met die van eerdere Google-spotjes.