AMSTERDAM - Samsung heeft dinsdag een nieuw topmodel aangekondigd binnen zijn lcd-televisielijn. De tv heeft vergelijkbare specificaties als de eerder aangekondigde F8000, maar kent een luxere afwerking.

De nieuwe tv, de F8500, draagt dezelfde serienaam als Samsungs topmodellen op plasmagebied, maar beschikt over een lcd-paneel met led-backlight. Wat design betreft heeft de tv wel veel weg van zijn plasmabroers: het scherm staat op een voet die als het ware uit één stuk voortvloeit uit de lijst rond het scherm en horizontaal uitgolft voor het paneel.

De techniek in het scherm is echter in grote lijnen gelijk aan die van bij de F8000, het lcd-topmodel dat Samsung begin januari presenteerde in Las Vegas op gadgetbeurs CES. De tv heeft een full-hd-resolutie, slanke randen rond het scherm en een webcam die weg kan worden geklapt.

Quadcore-chip

Bovendien beschikt de smart-televisie over een quadcore-processor voor de verwerking van allerlei multimediataken en voor het draaien van de internettoepassingen van Samsungs Smart Hub-platform.

Samsung heeft bekendgemaakt dat de F8500 in twee formaten zal worden uitgebracht in Europa. De televisie komt dit voorjaar met beelddiagonalen van 46 (UE46F8500) en 55 inch (UE55F8500) op de markt. De adviesprijzen zullen in Nederland respectievelijk 2799 en 3799 euro bedragen.