AMSTERDAM - Mophie, een Amerikaanse fabrikant van externe accu’s voor tablets en smartphones, heeft zijn eerste batterijcover voor Apple’s iPhone 5 uitgebracht. Deze Juice Pack Helium zou de gebruiksduur met minimaal zes uur verlengen.

De nieuwe accucover omsluit de iPhone 5 bijna volledig, maar laat de voorkant open. Mophie zegt echter zijn best te hebben gedaan om het formaat binnen de perken te houden. De Juice Pack Helium zou 13 procent dunner zijn dan de accucovers die Mophie eerder voor andere iPhone-modellen uitbracht.

In het nieuwe accujasje groeit de dikte van de iPhone 5 van 0,76 naar 1,5 centimeter. Daarvoor krijgt men 1500 mAh aan extra accucapaciteit terug. Dit zou voldoende zijn voor minimaal zes uur langer datagebruik en bellen via mobiele netwerken of een tot zeven uur langere gebruiksduur via wifi.

Mophie heeft laten weten dat de Juice Pack Helium vanaf medio februari leverbaar is in de Verenigde Staten. Wanneer de accucover voor de nieuwste iPhone naar Nederland komt, is nog niet duidelijk. De Amerikaanse adviesprijs bedraagt 80 dollar.