AMSTERDAM - De Berlijnse hififabrikant Teufel heeft een high-end surround speakersysteem voor pc’s uitgebracht. Een THX-certificaat moet de kwaliteit van de prijzige set waarborgen.

De Concept G 850 THX, zoals de speakerset heet, bestaat uit vijf satellietspeakers en een subwoofer. De vijf luidsprekers hebben identieke afmetingen, wat volgens Teufel garandeert dat het surroundgeluid gelijkmatig verdeeld wordt. De subwoofer is volgens de fabrikant volactief en heeft een vermogen van 360 watt.

De set is te zien als de grotere broer van de eerder uitgebrachte Concept D 500 THX, een 2.1-speakerset met THX-certificaat. Ook bracht Teufel eerder home-cinemasystemen uit die over dat certificaat beschikten.

Bioscoop op het bureau

Om het certificaat te verdienen, moesten de surroundspeakers 700 tests doorstaan, waarin het vermogen werd beproefd om op hoog volume storingsvrij geluid te produceren, laat Teufel in een persbericht weten.

Het resultaat is volgens het Duitse bedrijf een speakerset die geluid van bioscoopkwaliteit ‘naar de bureautafel’ brengt en geschikt is voor weergave van muziek, films en games. Een ander resultaat is een stevig prijskaartje: de Concept G 850 THX kost 600 euro.