AMSTERDAM - Samsung start nog deze maand met de massaproductie van een Full HD Amoled-scherm dat verwerkt moet worden in de Galaxy S IV. De telefoon moet 15 maart aangekondigd worden.

De Galaxy S IV wordt over het algemeen in april in de winkels verwacht en volgens Sammobile.com, dat vaker over juiste informatie rond Samsung beschikt, zal het bedrijf de nieuwe telefoon dus op 15 maart al presenteren.

Volgens de Koreaanse krant DDaily is Samsung bovendien begonnen met de massaproductie van het scherm voor de S IV. Dat zou erop wijzen dat een lancering aanstaande is.

Het gaat om een 4,99 inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels en een pixeldichtheid van 440 pixels per inch. De Xperia Z van Sony, die eind februari in de winkels ligt, heeft dezelfde resolutie en pixeldichtheid.

Naar verwachting zal de S IV een accu krijgen van 2600 mAh waar de Galaxy S III het moet doen met 2100 mAh. Verder zal het nieuwe toestel draadloos opgeladen kunnen worden, krijgt het een quad core-processor en een 13 megapixel-camera.