AMSTERDAM - Logitech heeft dinsdag de Ultrathin Keyboard mini geïntroduceerd. Deze beschermende cover met toetsenbord is geschikt voor de iPad mini.

De nieuwe toetsenbordcover is een kleinere variant van de Ultrathin Keyboard Cover die Logitech vorig jaar uitbracht voor ‘grote’ iPads.

Net als zijn grotere broer heeft de minivariant een Smart Cover-achtige functie, waarbij de iPad mini automatisch in sluimerstand gaat als de cover dicht wordt geschoven, of aanspringt als de cover wordt geopend.

Snelknoppen

Het 7-inch toetsenbord communiceert via bluetooth met de Apple-tablet en hecht zich met magneetjes aan het toestel. Volgens Logitech heeft het apparaatje een standaard toetsindeling, uitgebreid met snelknoppen voor handelingen als kopiëren en plakken.

Bij een gemiddeld gebruik van twee uur per dag is er tot drie maanden te werken op de ingebouwde accu, aldus Logitech. Het toetsenbord zou daarom zelden aan de lader hoeven. De Logitech Ultrathin Keyboard mini komt medio maart op de markt. De adviesprijs bedraagt 80 euro.