AMSTERDAM - Samsung brengt dit voorjaar twee nieuwe budgettoestellen in de Galaxylijn naar Nederland.

Dat laat de Nederlandse afdeling van het Zuid-Koreaanse bedrijf desgevraagd aan NU.nl weten.

De Galaxy Young en Fame worden beide dit voorjaar in Nederland verwacht. De Young gaat 169 euro kosten en de Fame 229 euro.

Beide toestellen hebben qua uiterlijk veel weg van de Galaxy S III (review) en Galaxy S III Mini (review), maar onder de motorkap zijn er grote verschillen. De Young komt beschikbaar in wit, donkerblauw, wijnrood en zilver. De Fame wordt verkocht in glanzend wit en metallic blauw.

Galaxy Fame

De Fame heeft een 1 GHZ-processor, een 3,5 inch HVGA TFT-scherm, een 5 megapixel-camera en draait op Android 4.1 (Jelly Bean). Verder beschikt de telefoon over slechts 4GB aan intern geheugen en 512 MB aan werkgeheugen. Er is wel een mogelijkheid de opslag uit te breiden via een MicroSD-kaart.

De telefoon is 11,6 millimeter dik, 113,2 millimeter hoog en 61,6 millimeter breed. Het toestel weegt 120 gram en heeft een accu met een capaciteit van 1300 mAh. Daarmee is de telefoon iets dikker en zwaarder, maar wel kleiner, dan de S III Mini van 379 euro.

Galaxy Young

De Galaxy Young, de goedkoopste van de drie, is met 109,4x58,6 millimeter nog iets kleiner en smaller. De dikte komt echter uit op 12,5 millimeter. Het toestel weegt 112 gram.

Ook de Young beschikt, net als de Fame, over 4GB opslagcapaciteit die kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. Het RAM-geheugen komt hier uit op 768 MB en de accucapaciteit bedraagt eveneens 1300 mAh.

Bovendien beschikt de Young over dezelfde 1 GHz-processor en draait het toestel ook op Android 4.1. Wel is het scherm van 3,27 inch iets kleiner en heeft de camera slechts 3 megapixels. Qua uiterlijk heeft de Fame een iets rondere vorm dan de Young.

Bekijk alle specificaties van de twee toestellen