AMSTERDAM - HTC belooft in 2013 een nieuwe camera- en geluidservaring in smartphones. Er gaan geruchten dat het bedrijf de nog niet aangekondigde M7 gaat uitrusten met drie 4,3 megapixelsensoren.

In een blog geeft HTC de geschiedenis van de fotografie weer. De tijdlijn begint in 1839 en eindigt in 2013.

Bij het laatste jaartal vermeldt HTC dat het Taiwanese bedrijf een nieuwe camera- en geluidervaring zal introduceren. Details blijven vooralsnog achterwege, maar het gaat in ieder geval niet alleen om meer megapixels.

HTC deelt in de tijdlijn bij 2012 namelijk een sneer uit naar Nokia. Het Finse bedrijf introduceerde een telefoon met een 41 megapixel-camera. Volgens HTC is de 'megapixeloorlog' geëscaleerd.

M7

19 februari houdt HTC een persconferentie waar onder meer de M7 verwacht wordt. Het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf wordt volgens recente geruchten uitgerust met een ultrapixelsensor.

Dat wil zeggen dat het toestel drie 4,3 megapixel-sensoren krijgt in plaats van één 13 megapixel-sensor. Het voordeel hiervan is dat de sensoren tegelijkertijd een foto maken en de beste pixels combineren voor een beter resultaat.

Wat HTC met een betere geluidservaring bedoelt, is ook onbekend. Wel heeft het bedrijf al jaren een samenwerking met Beats Audio. Naar verwachting wordt er 19 februari dus meer duidelijk.

Mogelijk introduceert HTC dan ook twee telefoons met de codenamen M4 en G2.