AMSTERDAM - Microsoft investeert 2 miljard dollar in computerfabrikant Dell, als een van de partijen in een overnameconsurtium.

De deal zou bijna rond zijn, zeggen bronnen maandag tegen persbureau Reuters. De private investeerder Silver Lake Partners zou ongeveer 1 miljard dollar bijdragen.

Volgens Wall Street Journal is bij de overname 23 miljard dollar gemoeid. De verwachting is dat het consortium aandelen van 13,50 tot 13,75 dollar zal bieden.

Eerder werd al bekend dat oprichter en topman Michael Dell bereid is zijn eigen vermogen in te zetten om het bedrijf in private handen te nemen. Hij heeft nu al een aandeel van bijna 16 procent in het bedrijf, ter waarde van 3,7 miljard dollar.

700 miljoen

Volgens WSJ zou hij daar nog eens 700 miljoen dollar bij leggen om de overname rond te krijgen. Ook zullen vier banken in totaal 15 miljard dollar lenen.

Zaterdag ging al het gerucht dat de overname van Dell door een consortium van private partijen 'binnen een paar dagen' rond zou zijn. De computerfabrikant zit in zwaar weer omdat de pc-markt flink gekrompen is.