AMSTERDAM - HTC moet het nieuwe vlaggenschip M7 nog presenteren, maar details van twee telefoons die daarna uitkomen zijn al gelekt.

Volgens Unwired View presenteert HTC in de lente ook twee telefoons met de codenamen M4 en G2.

De M4 zou een iets goedkoper broertje zijn van de M7. In plaats van een full-hd scherm heeft de M4 een 4,3 inch scherm met een 720p-resolutie. Verder wordt de telefoon uitgerust met een 1,2 GHz Snapdragon-chip en 2 GB RAM.

Ook heeft het toestel een 13 megapixel camera die full-hd video's kan schieten en 16 GB opslagruimte. De M4 maakt gebruik van Android 4.2 (Jelly Bean).

G2

De HTC G2 wordt nog een stuk goedkoper, met een 1 GHz ARM-processor, een 3,5 inch HVGA-scherm en 512 MB RAM. De camera heeft een scherpte van 5 megapixel en er is 4 GB opslagruimte, met ruimte voor uitbreiding met een MicroSD. De G2 zal draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

De HTC M7 wordt waarschijnlijk 18 februari gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Unwired View gaat die telefoon dan mogelijk al eind februari in de verkoop. De M4 en G2 zullen pas daarna worden gepresenteerd.