AMSTERDAM - Er zijn foto's opgedoken van zowel een goedkope iPhone als van wat de nieuwe iPad moet zijn.

De website iLounge, die vaker over informatie beschikt rond niet aangekondigde Appleproducten, laat weten dat het een versie van de budgetiPhone in handen heeft.

Er gaan al langer geruchten over een goedkopere versie van de smartphone van Apple. Dit toestel zou de verkoop in bijvoorbeeld China moeten opkrikken.

Op de afbeeldingen van iLounge is te zien dat de vermeende goedkope iPhone een combinatie is van diverse Apple-producten. Het toestel is qua afmetingen gelijk aan de huidige iPhone, maar heeft de afgeronde vorm van de iPod classic en de onderkant van de vijfde generatie iPod Touch.

Het budgetmodel zou een 4 inch-scherm krijgen met een resolutie van 1136x640 pixels en moet net als de huidige iPhone en iPads gaan beschikken over een lightningaansluiting.

Foto afkomstig van iLounge.com

iPad

De foto's die de vermeende nieuwe iPad tonen, zijn verschenen op 9to5mac.com. Ook deze website heeft een goede reputatie wat betreft voortijdige informatie rond Applelanceringen. De website stelt zelf echter dat de echtheid van de foto's niet geverifieerd kon worden.

De foto's zouden afkomstig zijn van een Chinese accessoirefabrikant. Het uiterlijk voldoet aan eerdere geruchten dat de nieuwe iPad het ontwerp van de iPad Mini zou gaan krijgen. De tablet wordt daarmee een stuk dunner en krijg een smallere rand rond het scherm.

Foto afkomstig van 9to5mac.com

Op de afbeeldingen is de achterkant van een vermeende nieuwe 9,7 inch-iPad te zien. Wanneer dit model uit moet komen, is nog onduidelijk. Eerder werd uitgegaan van maart, de maand waarin Apple doorgaans iPads aankondigt. Recente geruchten wijzen echter op een presentatie in oktober.

iPhone 5s

Naast een goedkope iPhone en nieuwe iPad zal Apple dit jaar ook nog een nieuwe 'normale' iPhone op de markt brengen. Waarschijnlijk gaat dit model de iPhone 5s heten. Afgelopen weekend doken nog verwijzingen op naar een iOS-apparaat met 128 GB opslagcapaciteit. Het is niet bekend of dat een iPhone of iPad is.