Samsung wil dat Apple broncode van iOS 6 laat zien

AMSTERDAM - In een Zuid-Koreaanse rechtszaak tegen Apple heeft Samsung gezegd de broncode van het besturingssysteem iOS 6 te willen zien.

 Samsung beschuldigt Apple ervan inbreuk te hebben gemaakt op een softwarepatent. Zonder in de broncode te kijken kan niet worden vastgesteld of dat inderdaad het geval is, zeggen advocaten van Samsung.

Vertegenwoordigers van Apple noemen het verzoek van Samsung 'krankzinnig'. "Het slaat nergens op. Samsung wil dat we onze meest belangrijke data niet meer mogen beschermen", zeiden advocaten van Apple in de rechtbank, zo meldt de Korea Times.

Samsung zegt een patent te hebben op het checken van berichten, weerinformatie en de kalender door van de bovenkant van een scherm naar beneden te 'swipen'. Het patent van het Koreaanse bedrijf daarvoor zou al in 2006 zijn goedgekeurd, terwijl Apple de functie in 2011 in iOS integreerde.

De rechtbank moet nog bepalen of het verzoek van Samsung wordt ingewilligd. Eerdere pogingen van Google en Motorola om op eenzelfde manier inzicht te krijgen in de code van iOS 6 mislukten.

Lees meer over:
Tip de redactie