Sharp presenteert tv-aanbod voor Nederland

AMSTERDAM - Sharp heeft donderdag bekendgemaakt welke televisies het Japanse elektronicaconcern dit jaar zal uitbrengen in Nederland. De tv-fabrikant zet fors in op grote toestellen.

Sharp liet begin dit jaar op gadgetbeurs CES in Las Vegas al een flink aantal nieuwe toestellen zien, maar destijds was nog niet bekend welke modellen het bedrijf in Nederland op de markt zou brengen.

Topserie LE857E

Via een persbericht laat Sharp weten dat de nieuwe topserie die dit voorjaar in Nederland op de markt komt, de LE857E-lijn heet. Televisies met dit typenummer komen in formaten van 60, 70 en 80 inch. Deze tv’s beschikken over een Quattron-paneel (met vier kleuren pixels in plaats van drie) en 800Hz Active Motion-technologie voor vloeiende en scherpe weergave van snel bewegende beelden.

Deze topmodellen hebben een aluminium schermrand en een nieuwe, brede voet met een opening in het midden. De televisies kunnen worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening, maar middels een gratis app voor Android en iOS ook met smartphones en tablets. Bovendien zijn de apparaten van Sharps Aquos NET-internetplatform.

LE757E en LE652E

Naast deze topserie brengt Sharp dit voorjaar nog twee andere televisielijnen uit voor de Nederlandse markt. Deze LE757E- en LE652E-series voorzien in tv’s van 39, 50 en 60 inch, terwijl de LE757E-serie daarnaast nog een 70-inch model kent. Beide series beschikken over 200HZ Active Motion-technologie en zullen beschikbaar zijn met een zilverkleurige en zwarte behuizing.

Een aantal tv-modellen die tijdens de CES werden getoond, zal dit jaar nog niet op de markt komen. Zo zullen toestellen met Sharps “Moth-eye”-filter, bedoeld om spiegelingen tegen te gaan, pas in 2014 naar Europa komen.

4K-televisie

Sharp heeft laten weten dat de ICC-Purios 4K-televisie die het bedrijf begin januari in Las Vegas demonstreerde, wel naar Nederland zal komen. Wanneer deze ultra-HD-tv verkrijgbaar zal zijn, is echter nog niet bekend. De adviesprijzen van de aangekondigde televisies zijn evenmin bekend.

 

Tip de redactie