Microsoft komt met nieuwe Surface-producten

AMSTERDAM - Microsoft gaat meer Surface-producten uitbrengen. Of het gaat om tablets, smartphones of hele andere apparaten is niet bekend.

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers liet Peter Klein, CFO van Microsoft, weten dat er meer Surface-producten gemaakt zullen worden.

Op dit moment verkoopt het softwarebedrijf twee Surface-tablets. Het verschil tussen de twee modellen is de versie van Windows 8 waar de tablets op draaien.

Er gaan al langer geruchten dat Microsoft ook een eigen smartphone wil gaan maken. Bovendien zou het bedrijf werken aan een 7 inch Xbox Surface-tablet, een tablet speciaal gericht op games.

Klein wilde niet ingaan op verdere details, maar stelde alleen dat zowel de geografische verspreiding, productlijn en capaciteit van Surface zal worden uitgebreid.

De Surface-tablets zijn controversieel omdat Microsoft nu concurreert met hardwarepartners als Acer en HP. Diverse pc-fabrikanten reageren kritisch op het apparaat van Microsoft. De Surface-tablet komt 14 februari naar Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie