'Google wil ook smart watch maken'

AMSTERDAM - Ook Google werkt aan een 'slim horloge'. Eerder kwamen geruchten naar buiten dat Apple aan een dergelijk apparaat zou werken.

Volgens bronnen van Business Insider onderzoekt Google momenteel hoe zo'n 'smart watch' in de markt gezet zou kunnen worden.

Het bedrijf heeft al een patent aangevraagd voor een dergelijk horloge. Het apparaat zou moeten gaan beschikken over navigatie en bijvoorbeeld e-mails moeten kunnen weergeven.

De bron kan verder weinig details onthullen. In het patent dat Google aangevraagd heeft staat een horloge omschreven dat beschikt over een klep waardoor twee schermen in het apparaat verwerkt kunnen worden.

Apple en Pebble

Volgens eerdere geruchten werkt ook Apple aan een zogeheten smart watch. Dit horloge zou gekoppeld kunnen worden aan een iPhone en kan bestuurd worden via spraakbesturing Siri.

Het bedrijf Pebble Technology is deze week begonnen met het verschepen van de eerste exemplaren van de Pebble E-Paper Watch. Het project is gefinancierd via de website Kickstarter waarop bezoekers geld kunnen steken in een veelbelovend idee.

Het Pebble-horloge heeft een 1,26 inch-scherm en kan communiceren met iOS- en Androidtoestellen via Bluetooth. Daar is wel een speciale app voor nodig.

Lees meer over:
Tip de redactie