4K-monitor Sharp in lente naar Nederland

AMSTERDAM - Sharp brengt in de lente een 32-inch monitor met 4K-resolutie uit in Nederland. Dat heeft de Japanse elektronicafabrikant woensdag laten weten.

De PN-K321, zoals de monitor heet, werd al in november vorig jaar aangekondigd, maar nu is duidelijk dat het apparaat vanaf het tweede kwartaal ook daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

De 32-inch monitor maakt gebruik van een zogeheten igzo-paneel (indium gallium zinc oxide). Deze technologie zorgt voor een lager energieverbruik en een hogere pixeldichtheid. Dat laatste levert de PN-K321 dan ook een forse resolutie op van 3840 bij 2160 pixels.

Stil en dun

Het lagere energieverbruik zou resulteren in minder warmte-uitstoot. Omdat hierdoor geen actieve ventilatie nodig is, zou de monitor bovendien volledig stil werken. Ook stelt Sharp dat de 32-inch monitor de dunste in zijn soort is, met een dikte van 3,5 centimeter.

Voor de aanvoer van beeld gebruikt de PN-K321 een displayportaansluiting. De monitor is met name bedoeld voor grafische ontwerpers en financiële instellingen. De adviesprijs van het apparaat is nog niet bekend.

 

Lees meer over:
Tip de redactie