AMSTERDAM - Logitech wil zijn Harmony-lijn en afdeling voor videobeveiligingsproducten van de hand doen. Na een verlieslijdend kwartaal wil het bedrijf zich meer gaan concentreren op tabletaccessoires.

Dat maakte Logitech donderdag bekend bij de onthulling van de cijfers over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf leed een verlies van 195 miljoen dollar, waar een jaar eerder in hetzelfde kwartaal nog 55 miljoen dollar winst werd geboekt.

Logitech laat via een persbericht weten dat de tegenvallende kwartaalcijfers met name toe te schrijven zijn aan de zwakke pc-markt. Volgens directeur Bracken P. Darrel komt het bedrijf onmiddellijk in actie om aan een ‘sneller en winstgevender Logitech’ te bouwen.

Harmony van de hand

De elektronicafabrikant heeft onder meer besloten verschillende productlijnen van de hand te doen. Zo wil Logitech zijn lijn met universele afstandsbedieningen – de Harmony-serie – afstoten. Ook stopt het bedrijf met de productie van apparaten voor digitale videobewaking, speakerdocks en game-accessoires.

In plaats daarvan wil het bedrijf zich meer gaan toeleggen op winstgevende producten en andere groeimarkten. Logitech zal zich onder meer concentreren op accessoires voor tablets en smartphones. Daarnaast blijft het bedrijf randapparatuur voor pc’s ontwikkelen, maar zal het daarbij wel selectiever te werk gaan.

Bestaande gebruikers

Hoewel Logitech aangeeft geen nieuwe Harmony-producten meer uit te zullen brengen, benadrukt het bedrijf in een aparte verklaring dat hiermee geen einde komt aan de dienstverlening aan bestaande Harmony-gebruikers.