AMSTERDAM - Sony heeft dinsdag drie nieuwe home-cinemasystemen aangekondigd voor de Nederlandse markt. Het trio is in staat om full-hd beelden om te zetten naar 4k-resolutie.

De nieuwe sets komen dit voorjaar op de markt als de BDV-N9100W, BDV-N8100W en BDV-N7100W. Alle drie systemen beschikken over een 3d-blu-rayspeler die in staat is om full-hd videomateriaal op te schalen naar 4k-resolutie (3840 bij 2160 pixels).

Daarmee moeten de home-cinemasets klaar zijn voor de verschillende ultra-hd-televisies die in de loop van dit jaar op de markt komen.

Nfc en bluetooth

Ook zijn de sets uitgerust met nfc en bluetooth, zodat er eenvoudig muziek kan worden afgespeeld vanaf telefoons die eveneens met deze technologieën zijn uitgerust. Daarnaast kan er een externe harddisk op de blu-rayspeler worden aangesloten.

Via wifi bieden de apparaten toegang tot verschillende online diensten, waaronder Sony Entertainment Network. Bovendien kan men de systemen via wifi draadloos bedienen vanaf een Android- of Apple-toestel, middels een gratis app.

Luidsprekers

De drie thuisbioscoopsystemen worden verder geleverd met 5.1-speakercombinaties, waarbij de achterluidsprekers draadloos zijn. In het geval van de N7100W zijn de voor- en achterluidsprekers compact en bedoeld om aan de muur te hangen, bij de N8100W zitten twee grote staande voorluidsprekers, en bij de N9100W zijn zowel de voor- als achterluidsprekers staand uitgevoerd.

Sony laat weten dat de nieuwe thuisbioscoopsets vanaf april verkrijgbaar zullen zijn in Nederland. De N7100W kent een adviesprijs van 650 euro, de N8100W gaat 800 euro kosten en de N9100W komt voor 900 euro in de schappen te liggen.