'Nokia bouwt Windows Phone met Pureviewcamera'

AMSTERDAM - Nokia werkt aan een 'echte' Pureviewsmartphone met Windows Phone. Bovendien krijgen de Lumia-toestellen van de fabrikant een nieuw uiterlijk.

Dat schrijft The Verge op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Nokia.

De Finse fabrikant zou werken aan een nieuw Windows Phone-toestel met de werknaam EOS. Deze smartphone zou dezelfde camerasensor moeten krijgen als de cameratelefoon 808 Pureview die in 2012 verscheen.

Met deze telefoon, die draait op Symbian, kunnen foto's gemaakt worden met een digitale camera-kwaliteit. Het verwerken van de sensor in normale smartphones is lastig omdat het toestel dan veel dikker wordt.

Toch zou Nokia nu dus werken aan de EOS die door The Verge omschreven wordt als 'een echte Pureview Windows Phone'. Topman Chris Weber stelde in januari al dat Nokia zich dit jaar richt op het maken van telefoons waarvan de camerakwaliteit centraal staat.

Nieuw ontwerp

Het toestel zou een nieuw design krijgen en gemaakt worden van aluminium in plaats van polycarbonaat. Ook de huidige Lumia-lijn zou een update krijgen wat betreft ontwerp en materiaal.

De EOS zal volgens de bronnen later dit jaar in de Verenigde Staten verschijnen. De geüpdatete Lumia's moeten al in de zomer te koop zijn en de vermeende Windows 8-tablet van Nokia zal naar verwachting al begin 2013 verschijnen.

De kans is groot dat het Finse bedrijf een deel van de nieuwe toestellen eind februari tijdens Mobile World Congress (MWC) in Barcelona zal aankondigen. NU.nl zal daar aanwezig zijn en verslag doen van de beurs.

Tip de redactie