'Samsung werkt aan goedkope 7 en 8 inch-tablets'

AMSTERDAM - Samsung komt in 2013 met goedkope 7 inch- en 8 inch-tablets. Bovendien wordt ook een nieuw 10,1 inch-model verwacht.

Dat schrijft Digitimes op basis van bronnen bij onderdelenleveranciers.

Het 7 inch- en 10,1 inch-model zouden al in de eerste helft van 2013 in de winkels moeten liggen om concurrentie met Apple te vermijden, zo schrijft Digitimes.

De website gaat er namelijk vanuit dat Apple nieuwe iPads pas in de tweede helft van 2013 zal introduceren. Doorgaans brengt het bedrijf tablets uit in maart. Waarom Digitimes uit gaat van een latere lancering is niet bekend.

Prijzen

De bronnen stellen dat de 7 inch-tablet van Samsung een prijs zal krijgen van 149 tot 199 dollar. Bovendien zou het 8 inch-model 249 tot 299 dollar gaan kosten. Volgens recente geruchten introduceert Samsung eind februari op Mobile World Congress een 8 inch Galaxy Note.

Aan de gelekte specificaties te zien, wordt dit geen high end-toestel en zou een prijs van 249 dollar dus logisch zijn.

40 miljoen tablets

Over de vermeende 10,1 inch-tablet die ook in 2013 uit zou komen, is verder weinig bekend. Digitimes stelt nog wel dat Samsung verwacht dit jaar 40 miljoen tablets te verschepen. In 2012 waren dat er 15 miljoen.

Mede vanwege de producten van Samsung en het gerucht dat Apple pas in de tweede helft van het jaar met nieuwe iPads komt, verwacht Digitimes dat het marktaandeel van Apple in de eerste helft van het jaar een dip zal kennen.

Lees meer over:
Tip de redactie