'Galaxy S IV ligt in april in de winkels'

AMSTERDAM - De Galaxy S IV zal in april worden gelanceerd en krijgt een sterkere accu en kan draadloos worden opgeladen.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Sammobile.com.

De eerste geruchten maakten melding van een onthulling eind februari tijdens Mobile World Congres in Barcelona. Diverse bronnen spraken dit later tegen en gingen uit van een lancering in mei.

Ook de Libanese afdeling van Samsung liet in januari nog weten dat de S IV niet voor mei 2013 in de winkels zal liggen.

Bronnen van Sammobile stellen nu dat het nieuwe toestel in de 16e week van het jaar verkrijgbaar zal zijn. Dat is de week van 15 tot en met 21 april. Samsung heeft uiteraard niet op de geruchten gereageerd. De Galaxy S, S II en S III werden allemaal in of rond mei geïntroduceerd.

Nieuwe details

De bronnen wisten ook een aantal nieuwe specificaties te onthullen. Zo moet de Galaxy S IV een accu krijgen van 2600 mAh. De Galaxy S III beschikt over 2100 mAh. Verder moet het nieuwe vlaggenschip van Samsung beschikken over draadloos opladen.

De S IV zal naar verwachting in het zwart en wit verkrijgbaar zijn. Volgens eerdere geruchten krijgt de telefoon een 5 inch full HD-scherm, een quad core-processor en 13 megapixel-camera.

Lees meer over:
Tip de redactie