Afbeelding Galaxy Note 8.0 online gezet

AMSTERDAM - De eerste foto van de vermeende Galaxy Note 8.0 is online gezet. Het toestel met een 8 inch-scherm wordt naar verwachting eind februari onthuld.

Het onbekende Clasificate.net heeft de afbeelding online gezet. Hoewel niet met zekerheid te zeggen is of het om een legitieme afbeelding gaat, voldoet het plaatje aan alle eisen.

De lettertypes en opmaak zien er uit als een advertentie van Samsung. Bovendien heeft JK Shin, hoofd van de mobiele afdeling bij Samsung, de komst van het apparaat al bevestigd.

De Galaxy Note 8.0 zou de Note, Note II en Note 10.1 opvolgen en krijgt een 8 inch-scherm. Op de afbeelding van Clasificate.net staat verder dat het apparaat een 5 megapixel-camera, 16 GB geheugen en een 1.6 GHz dual core-chip krijgt.

De resolutie moet uitkomen op 1280x800 en er zit 2 GB aan RAM in de nieuwe Note verwerkt. De specificaties komen overeen met eerdere geruchten.

Goedkoper

Mochten de details kloppen, zal de nieuwe Note van Samsung geen high end-toestel zijn. Waarschijnlijk ligt de prijs daarom ook lager, maar daarover is nog niets bekend. De verwachting is dat de Note 8.0 eind februari tijdens Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd.

Volgens eerdere geruchten is de Note 8.0 nog geen 8 millimeter dik en is het apparaat 211,3 millimeter hoog en 136,3 millimeter breed. Op de foto ziet de nieuwe Note er een stuk vierkanter uit dan de overige toestellen.

Tip de redactie