LG Optimus G Pro heeft 5 inch scherm en forse accu

AMSTERDAM - LG brengt in Japan een nieuwe smartphone uit. De Optimus G Pro volgt de Optimus G op, die nog niet eens in Nederland in de winkels ligt.

De Japanse provider NTT Docomo heeft in een presentatie de Optimus G Pro voor het eerst onthuld. De telefoon moet vanaf de lente verkocht worden.

Het gaat om een 5 inch-smartphone met 1080p. De pixeldichtheid ligt daarmee flink hoger dan bij de voorganger. De Optimus G beschikt over 312 pixel per inch op een 4,7 inch scherm. Bij De G Pro komt dat aantal uit op 440.

De Pro draait verder op een 1.7 GHz Snapdragon S4-chip en Android 4.1 (niet de meest recente versie Android 4.2). Daarnaast is het apparaat uitgerust met een forse accu van 3000 mAh. De Optimus G had nog 'slechts' 2100 mAh.

Dat zorgt er wel voor dat de telefoon met 10 millimeter 1,5 millimeter dikker is dan de Optimus G. LG heeft in het nieuwe toestel verder 2 GB aan RAM, een 13 megapixel-camera en 32 GB aan opslagcapaciteit verwerkt.

De telefoon ondersteunt 4G en beschikt over een SD-kaart-lezer.

Nederland

Of de Optimus Pro G ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. NU.nl heeft de Nederlandse afdeling van LG om informatie gevraagd. Een eventuele lancering zal nog wel even op zich laten wachten aangezien de Optimus G bij ons nog niet eens in de winkels ligt.

Van dat toestel werden sinds de lancering in oktober ruim 1 miljoen exemplaren verkocht. Het apparaat is alleen nog in de VS, Canada, Japan en Zuid-Korea verkrijgbaar. LG maakte dinsdag zelf nog bekend dat de Optimus G deze maand naar meer dan 50 landen gebracht zal worden.

Wanneer Nederland aan de beurt is en wat het toestel gaat kosten, is niet bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie