Sony combineert externe smartphone-harddisk met mediaspeler

AMSTERDAM - Sony brengt dit voorjaar een externe harddisk op de markt die back-ups maakt van smartphones, tablets, camera’s en computers. Bovendien kan het apparaat als mediaspeler fungeren.

De Personal Content Station, zoals Sony het apparaat noemt, werd begin januari al getoond op gadgetbeurs CES in Las Vegas. De Japanse elektronicafabrikant heeft nu laten weten dat de externe harddisk eind april zijn debuut zal maken in Japan.

Een ruime maand later zal Sony de externe harddisk in de Verenigde Staten op de markt brengen, en een Europese lancering rond die tijd ligt eveneens voor de hand, maar is nog niet bevestigd. Het apparaat zal vermoedelijk zo’n 299 euro gaan kosten.

NFC en wifi

De Personal Content Station is een externe harddisk van 1TB die is uitgerust met diverse aansluitingen. Zo kunnen smartphones contact met het apparaat maken via een draadloze NFC-verbinding, om vervolgens gegevens over te dragen via een wifi-verbinding.

Ook kunnen er apparaten en computers worden aangesloten via usb, en beschikt de multifunctionele harddisk over een SD-geheugenkaartlezer. Via de ingebouwde hdmi-aansluiting is de Personal Content Station bovendien met een hd-tv te verbinden, om opgeslagen foto’s en video’s op het grote scherm af te spelen.

 

Tip de redactie