Blackberrymaker RIM overweegt ook afstoten hardware-afdeling

AMSTERDAM - Blackberryfabrikant RIM zal na de lancering van Blackberry 10 eind januari, alle opties overwegen. Ook het afstoten van de hardware-afdeling.

Dat stelt CEO Thorsten Heins in een interview met de Duitse krant Die Welt.

"Er zijn verschillende opties, waaronder de verkoop van onze hardware-afdeling of het uitgeven vanlicenties voor het gebruik van software", aldus Heins.

Hij stelt ook dat er geen reden is om overhaaste beslissingen te nemen. "Het is belangrijk eerst Blackberry 10 succesvol in de markt te zetten. Daarna kijken we verder."

Blackberry 10

Blackberry 10 is het nieuwe platform waarop toekomstige Blackberry's gaan draaien. Het systeem en de nieuwe toestellen worden 30 januari geïntroduceerd. De smartphones zullen enkele weken daarna in de verkoop gaan.

Het was al bekend dat moederbedrijf Research In Motion (RIM) alle strategische opties voor de toekomst van het bedrijf overweegt. Er is echter nog nooit expliciet gesproken over het afstoten van de hardware-afdeling waaronder de Blackberrytelefoons uitgebracht worden.

Ook het uitgeven van licenties voor Blackberry 10 is een mogelijkheid. Dan zouden andere fabrikanten telefoons kunnen maken met de software van RIM.

Er gingen eerder geruchten dat Samsung het merk Blackberry wilde overnemen. Samsung ontkende dat toen.

Lees meer over:
Tip de redactie