Sony kondigt dunne Xperia Tablet Z aan

AMSTERDAM - Sony heeft een 6,9 millimeter dunne 10,1 inch-tablet aangekondigd.

De Xperia Tablet Z is de grote broer van de Xperia Z-smartphone. De tablet heeft een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1920x1200 pixels.

Het apparaat draait op Android 4.1 (niet de meest recente versie van het besturingssysteem), beschikt over een 1,5 GHz quad core-processor en is zoals gezegd 6,9 millimeter dun.

Daarmee is de Sonytablet dunner dan bijvoorbeeld de iPad Mini van 7,2 millimeter. De tablet weegt met 495 gram ook bijzonder weinig.

Camera en geluid

Sony zet verder in op de kwaliteit van de 8 megapixel-camera in het apparaat. Bovendien zou de geluidskwaliteit door een technologie met de naam S-Force Front Surround 3D verbeterd moeten zijn.

Het beeldscherm beschikt over de Reality Display-technologie van Sony waardoor kleuren realistischer worden weergegeven. Ook spreekt het bedrijf in een Japans persbericht van een hoge helderheid, maar noemt geen waardes.

De Xperia Tablet Z is voorlopig alleen voor de Japanse markt aangekondigd. De tablet gaat daar deze lente in de verkoop en zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit.

Begin januari onthulde Sony de Xperia Z. Deze 5 inch smartphone is net als de tablet water- en stofbestendig. De smartphone ligt in maart in de Nederlandse winkels.

Bekijk onze hands on-video van de Xperia Z:

Lees meer over:
Tip de redactie