AMSTERDAM - Computer- en accessoiremaker Razer heeft op gadgetbeurs CES in Las Vegas een nieuwe tablet voor gamers geïntroduceerd.

Razer heeft daarbij ook de officiële naam van de tablet bekendgemaakt: het apparaat gaat Edge heten. Voorheen ging het toestel door het leven als Project Fiona.

Van de tablet verschijnen twee behoorlijk krachtige versies. De normale Edge beschikt over een Intel Core i5-processor, een ssd van 64GB en 4GB werkgeheugen. De duurdere Edge Pro heeft een dualcore Intel Core i7-chip van 1,9GHz aan boord, 8GB werkgeheugen en een ssd van 128 of 256 GB.

Windows 8

Verder beschikken beide modellen over een 10,1-inch touchscreen met een resolutie van 1366 bij 768 pixels en een GeForce GT 640M LE-videokaart. Ook een 2-megapixelcamera (voorop) en usb 3.0-aansluiting ontbreken niet.

Beide tablets draaien op Windows 8. Voor de Edge Pro zijn bovendien diverse accessoires aan te schaffen, zoals twee controllermodules die aan weerszijden van het scherm zijn aan te brengen om de tablet in een forse gamehandheld te veranderen.

Losse controllers

Ook komen er losse controllers uit voor de gametablet, zodat eigenaars comfortabel kunnen gamen als ze het apparaat op een televisie aansluiten.

Razer heeft nog niet laten weten of en wanneer de tablets in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. Wel zijn de Amerikaanse prijzen van de tablets bekendgemaakt: de Edge gaat 999 dollar kosten, terwijl het prijskaartje van de Edge Pro 1299 dollar bedraagt.

Lees alles over gadgetbeurs CES