AMSTERDAM - Nikon heeft op gadgetbeurs CES In Las Vegas twee nieuwe systeemcamera’s geïntroduceerd, de Nikon 1 J3 en Nikon 1 S1.

Met de Nikon 1 J3 zegt het bedrijf voort te borduren op de snelheid en compacte afmetingen van de Nikon 1 J1. Zo zou het nieuwe toestel de kleinste systeemcamerabody hebben ter wereld en claimt Nikon dat de camera de laagste ontspanvertraging heeft van alle systeemcamera’s.

De 1 J3 is uitgerust met een 14,2-megapixelsensor en kan full-hd video-opnames maken. Daarmee is hij iets geavanceerder dan de eveneens nieuwe Nikon 1 S1, die weliswaar ook in full-hd kan filmen, maar bij foto’s blijft steken op een resolutie van 10,1 megapixels.

S-serie

Met de 1 S1 introduceert Nikon ook meteen een nieuwe S-serie voor zijn systeemcamera’s. Volgens de camerafabrikant zijn de toestellen in deze serie extra gebruiksvriendelijk. Nikon stelt dat de camera ‘even gebruiksvriendelijk is als een compactcamera, maar veel sneller en aanzienlijk krachtiger’.

Nikon laat weten dat beide systeemcamera’s vanaf 7 februari verkrijgbaar zullen zijn in Nederland. De Nikon 1 J3 komt op de markt in een bundel met een 10-30 mm-lens voor een adviesprijs van 649 euro. Voor een Nikon 1 S1 met 11-27,5 mm-objectief zal men 519 euro moeten betalen.

Lees alles over gadgetbeurs CES