AMSTERDAM - Op elektronicabeurs CES heeft het One Laptop Per Child-project een nieuwe Android-tablet voor kinderen aangekondigd.

De nieuwe Android-tablet is uitgerust met een 7-inch touchscreen met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Het apparaat wordt verder aangedreven door een 1,6GHz dualcore-processor en 1GB werkgeheugen. Android 4.2 is het besturingssysteem.

De XO Tablet, zoals het toestel heet, wordt geleverd met educatieve software, zodat kinderen het apparaat voor school kunnen gebruiken. De tablet zal in elk geval in de Verenigde Staten op de markt komen, maar of er ook plannen zijn om het apparaat in Nederland uit te brengen, is nog niet bekend. Ook over de prijs van de vermoedelijk vrij goedkope tablet is nog niets losgelaten.

Naast een tablet onthulde One Laptop Per Child ook een nieuwe laptop voor schoolkinderen, de XO 4.0 Touch. Ook deze laptop beschikt over een touchscreen en wordt aangedreven door een Marvell-processor van 1GHz. Het scherm zou bovendien goed afleesbaar zijn bij fel licht. Ook voor de laptop is nog geen prijs bekendgemaakt.

Lees alles over gadgetbeurs CES