AMSTERDAM - Canon brengt in het voorjaar een camera met wifi op de markt. Ook heeft de Japanse camerafabrikant diverse andere camera’s en camcorders aangekondigd.

Canon heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas de PowerShot N aangekondigd, een nieuwe smartcamera met wifi en touchscreen. Het toestel kan gebruikt worden om vers geschoten foto’s en filmpjes direct te delen via sociale media.

Creatieve filters

De PowerShot N beschikt over een 2,8-inch touchscreen dat kan worden gebruikt om scherp te stellen met een aanraking van de vinger. Daarnaast zegt Canon een nieuwe creatieve fotostand te hebben toegevoegd, die toegang biedt tot diverse fotofilters.

Het toestel heeft een 12,1-megapixelsensor en kan full-hd video-opnames maken. Voor op de camera prijkt een 8x zoomlens. De PowerShot N komt in april in de Nederlandse winkels te liggen voor een adviesprijs van 329 euro.

Meer nieuwe PowerShots

Ook introduceerde de camerafabrikant maandag drie nieuwe PowerShot-camera’s (A3500 IS, A2600 en A1400) en een nieuw model binnen Canons compacte IXUS-lijn, de IXUS 140. Deze toestellen komen in februari en maart op de markt voor adviesprijzen die variëren van 119 tot 199 euro.

Op camcordergebied voegde Canon vier nieuwe modellen aan zijn Legria-serie toe. Zo introduceerde het bedrijf een nieuw topmodel binnen de serie, de Legria HF G25. Dit apparaat beschikt over een lens met 10x optische zoom en beeldstabilisatie. De HF G25 komt in mei op de markt voor een adviesprijs van 1099 euro.

Instapcamcorders

De eveneens geïntroduceerde Legria HF R406, HF R46 en HF R48 komen twee maanden eerder op de markt voor respectievelijk 299, 399 en 499 euro. Deze apparaten vormen de nieuwe instapmodellen binnen de Legria-serie en nemen op in full-hd-resolutie. De R46 en R48 zijn bovendien voorzien van wifi-ondersteuning.

Lees alles over gadgetbeurs CES