AMSTERDAM - Polaroid heeft op gadgetbeurs CES in Las Vegas de iM1836 aangekondigd, de eerste systeemcamera met verwisselbare lenzen die over Android beschikt.

Polaroid bevestigde eerder al dat het een systeemcamera met Android zou uitbrengen, maar op de eerste dag van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft de fabrikant het toestel maandag officieel geïntroduceerd.

De camera beschikt over een 18,1-megapixelsensor waarmee videobeelden in full-hd-kwaliteit zijn vast te leggen. Foto’s, video’s en de Android-interface verschijnen op een 3,5-inch touchscreen. Via een hdmi-uitgang zijn beelden ook uit te sturen naar hd-tv’s.

Android 4.1

Het toestel zal worden geleverd met een 10-30 mm zoomlens. Via een apart verkrijgbare adapter kunnen eigenaars ook lenzen gebruiken die voor andere micro four thirds-camera’s zijn gemaakt.

De iM1836 is daarnaast uitgerust met Android 4.1 en heeft ingebouwde ondersteuning voor wifi en bluetooth. Wanneer de camera precies verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten bedraagt de adviesprijs van het toestel 399 dollar.

Lees alles over gadgetbeurs CES