LAS VEGAS - Sony breidt het aanbod van Ultra HD-tv’s nog dit jaar flink uit. Naast een 84 inch-model komen er varianten van 55 en 65 inch uit. Bovendien wordt een prototype OLED-tv getoond.

Dat maakt Sony bekend tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas.

Net als andere fabrikanten als Samsung en LG toont Sony dit jaar meer Ultra HD-televisies met een 4K-resolutie (3840x2160 pixels). Het gaat om in totaal drie modellen van 55, 65 en 84 inch. De nieuwe modellen komen in de zomer uit.

Sony wil met de kleinere modellen Ultra HD voor meer mensen beschikbaar maken. Ook introduceert Sony de 4K X-Reality Pro-technologie waarmee elke video omgezet kan worden naar een 4K-resolutie.

Triluminos

Naast de nieuwe 4K-televisies krijgt de gehele Bravialijn een update. De tv’s zijn volgens Sony slimmer en communiceren beter met de Xperiasmartphones en -tablets van het bedrijf.  Bovendien zullen de X900 en W90-series beschikken over Triluminos.

Hiermee worden meer kleuren toegevoegd aan het beeld waardoor ‘moeilijk reproduceerbare’ kleuren toch getoond kunnen worden. De W80-, W60, en W65-series binnen de Bravia-lijn krijgen ook een update, maar beschikken niet over Triluminos.

De laatste drie series beschikken wel over een nieuwe technologie voor een betere kwaliteit geluid.

OLED

Opvallend is dat Sony geen OLED-tv’s aankondigt. Samsung en LG zetten daar dit jaar wel op in en LG verkoopt inmiddels al de eerste televisies in Zuid-Korea. Sony zal wel een prototype van een Ultra HD-tv met OLED-scherm tonen. De tv is 56 inch groot.

Prijzen van bovengenoemde televisies zijn door Sony niet bekendgemaakt.

Lees alles over gadgetbeurs CES