LAS VEGAS - Sony heeft in Las Vegas zeven nieuwe Cybershot-camera’s onthuld. Alle nieuwe modellen zijn vanaf februari in Europa te krijgen.

Van de zeven modellen beschikken er twee (WX200 en WX80) over wifi. Hierbij is het mogelijk een telefoon als afstandsbediening in te stellen zodat bijvoorbeeld eenvoudig een groepsfoto gemaakt kan worden.

De WX60, WX80 en WX200 hebben bovendien een vernieuwde Optical Steadyshot die volgens Sony vier keer effectiever is dan de huidige variant. Door deze technologie wordt ruis of beweging tijdens bijvoorbeeld het lopen automatisch opgevangen.

De drie bovengenoemde modellen hebben ook een nieuwe autofunctie. Superior Auto herkent nog meer verschillende situaties zoals die bij slecht licht. Hierdoor moeten de standaardfoto’s van de gemiddelde fotograaf van betere kwaliteit worden.

De WX200 heeft verder een 18,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor en 10 keer optische zoom. De WX60 en WX80 hebben dezelfde sensor, maar dan met 16,2 megapixels. En een andere lens.

Sony komt daarnaast met een Cybershot TF1, H200, W730 en W710. De TF1 kan tegen water, stof, vallen en vorst en heeft een 16,1 megapixels Super HAD CCD-sensor.

Prijzen zijn niet bekendgemaakt.

Lees alles over gadgetbeurs CES