LAS VEGAS - Samsung gelooft dat de toekomst van fotografie ligt in het delen van foto’s via wifi. De nieuwe smartcamera’s zijn dan ook specifiek gericht op touchscreens, een smartphone-interface en wifi.

Dat werd duidelijk tijdens de persconferentie van Samsung tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigde in totaal zes nieuwe smartcamera’s aan.

“Samsung gelooft heilig dat de toekomst van fotografie ligt in connectiviteit. Met de nieuwe modellen hebben we geprobeerd die ervaring over te brengen”, aldus Myoung Sup Han, hoofd van de Digital Imaging Business bij Samsung.

De interface van de camera’s is onder de naam Smart Camera 2.0 aangepast ‘met smartphonegebruikers in het achterhoofd’. Hierdoor zouden de camera’s eenvoudiger te bedienen moeten zijn en is het delen van foto’s via sociale media volgens het bedrijf eenvoudiger geworden.

Alle modellen beschikken bovendien over Autoshare waardoor gemaakte foto’s automatisch via wifi gedeeld worden met een smartphone.

Vlaggenschip

De WB250F is het vlaggenschip uit de serie. Samen met de WB200F beschikt de camera over 18 keer optische zoom. De 250F heeft een 14,2 megapixel BSI CMOS-sensor en de 200F beschikt over een 14,2 megapixels CCD-sensor. Beide camera’s hebben een 24 millimeter lens.

De nieuwe modellen hebben bovendien nieuwe functionaliteiten zoals Best Face waardoor bij een groepsfoto meerdere foto’s genomen worden en de beste gezichten worden gecombineerd.

De WB250F komt uit in de kleuren wit, cobalt zwart, metaal en rood.

Zoom en compact

De nieuwe WB800F is een zoom-camera met 21 keer optische zoom en een 16,3 megapixel BSI CMOS-sensor die volgens Samsung extra goed presteert in donkere situaties. Dit model komt uit in wit, cobalt zwart en rood.

De WB30F is een compact model binnen de smartserie van het bedrijf. De camera is 17 millimeter dik en weegt 131 gram. De specificaties zijn dan ook iets minder met 10 keer optische zoom, een 24 mm groothoeklens en een 16,2 megapixel CCD-sensor.

Verder komt er een model uit met een tweede scherm aan de voorkant van de camera zodat zelfportretten eenvoudiger gemaakt kunnen worden.

Lees alles over gadgetbeurs CES