LAS VEGAS - LG vindt dat veel 'slimme apparaten' te ingewikkeld waren. Het bedrijf vernieuwt daarom tal van apparaten zoals koelkasten, wasmachines, tv’s en smartphones.

Dat maakt het Koreaanse bedrijf bekend op gadgetbeurs CES.

Het bedrijf wil interfaces gaan versimpelen en stelt dat de communicatie tussen bijvoorbeeld een smartphone en tv eenvoudiger zal worden. Alle huishoudelijke apparaten moeten in de visie van LG met elkaar verbonden worden.

"Niet alleen onze apparaten moeten ‘smart’ zijn, we moeten een ‘smart-leven’ krijgen", aldus het bedrijf tijdens een persconferentie. De nieuwe apparaten moeten 'de komende maanden' in de winkels beschikbaar zijn.

NFC

"Vroeger was het moeilijk om apparaten in te stellen", meent het bedrijf. Daar moet nu met behulp van Near Field Communication (NFC) verandering in komen. Zo toont LG dat een telefoon simpelweg tegen een wasmachine aangehouden kan worden om de apparaten met elkaar te verbinden.

Daarnaast kunnen beelden van een smartphone naar een tv gestreamd worden door de telefoon op een NFC-tag te leggen. De juiste instellingen worden dan automatisch geladen.

Huishoudelijk

Naast de tv en de smartphone moeten ook wasmachines, robotstofzuigers, ovens en koelkasten ‘connected’ worden. Dit betekent dat tijdens het tv kijken opgezocht kan worden of er nog snacks in de koelkast liggen en in welke kamer de robotstofzuiger op dat moment bezig is.

Bovendien kunnen de apparaten met een smartphone op afstand bestuurd worden. De stofzuiger gaat dan alvast aan de slag. “Producten moeten het leven beter maken”, aldus het bedrijf.

LG toont tijdens de Consumer Electronics Show ook diverse nieuwe televisies. Zo zullen meer modellen met een Ultra HD-resolutie beschikbaar komen. Ook zet het bedrijf in op OLED.

Lees alles over gadgetbeurs CES in ons dossier