AMSTERDAM - Toshiba heeft op gadgetbeurs CES drie 4K-tv’s gepresenteerd. De Japanse fabrikant gaf daarbij eindelijk informatie over zijn eerste drie televisies met ultra-hd-resolutie.

Toshiba liet in september al weten dat het in 2013 drie verschillende ultra-hd televisies zou uitbrengen. Deze zogeheten 4K-televisies hebben een beeldresolutie van 3840 bij 2160 pixels, wat een vier maal scherper beeld zou opleveren dan bij gangbare full-hd televisies.

Op een persconferentie in Las Vegas heeft Toshiba maandag laten weten dat het in 2013 4K-televisies van 84, 65 en 58 inch zal uitbrengen. Dat er een 84-inch toestel van Toshiba zou uitkomen, was al wel bekend, maar de schermformaten van de overige twee modellen waren nog niet bekend.

L9300

De televisies zullen door het leven gaan als de L9300-serie en worden uigerust met een speciale processor die zich moet buigen over het opschalen van content naar 4K-resolutie. Ook kunnen de televisies 3d weergeven middels een passieve bril.

Op de CES liet Toshiba nog in het midden wanneer de televisies precies te koop zullen zijn in Europa, maar naar verwachting maken de toestellen in de zomer of herfst hun Europese debuut. Ook is nog niet bekend wat de televisies zullen gaan kosten.