AMSTERDAM - De Galaxy S IV van Samsung komt niet voor mei 2013 op de markt. Bovendien is er vrijdag voor het eerste een vermeende foto gelekt.

De website Sammobile.com, die vaker over juiste informatie rond Samsungproducten beschikt, publiceerde de foto.

Het ontwerp van het toestel op de foto komt sterk overeen met dat van de Galaxy S III (review). De rand rond het scherm is wel een stuk dunner geworden.

De Libanese afdeling van Samsung liet vrijdag op Facebook bovendien weten dat het toestel niet voor mei in de winkels zal liggen. In reactie op een vraag van een gebruiker stelt het bedrijf: "De Galaxy S IV zal niet gelanceerd worden voor mei 2013."

Mei

Waarom de maand mei genoemd wordt is niet bekend. De gebruiker vroeg daar niet specifiek naar. Mogelijk wordt de opvolger van de populaire Galaxy S III kort na of in mei uitgebracht. Eerdere geruchten wezen ook op een lancering in mei.

Samsung heeft nog niet eerder iets bekendgemaakt over de Galaxy S IV. De reactie op Facebook werd opgemerkt door Tweakers.net, dat stelt dat de informatie mogelijk zonder toestemming van het hoofdkantoor naar buiten is gebracht.

De Galaxy S III is het populairste toestel van Samsung tot nu toe. In de eerste vier maanden werden ruim 30 miljoen exemplaren verkocht.