AMSTERDAM - Samsung komt met een nieuwe camera in de NX-serie. De NX300 heeft dezelfde 20,3 megapixelsensor als zijn voorganger, maar beschikt over een hogere ISO-waarde en maakt sneller foto’s.

De Zuid-Koreaanse fabrikant zal de nieuwe camera pas tijdens gadgetbeurs CES tonen, maar deelt nu al de details. CES vindt in Las Vegas plaats vanaf 8 januari.

De NX300 heeft een APS-CMOS sensor van 20,3 megapixels. De ISO-waarde is verhoogd naar maximaal 25.600 waar de vorige modellen uit de serie nog over maximaal 12.800 beschikken. Hierdoor moet de nieuwe camera in donkere situaties nog beter presteren.

Ook beschikt de NX300 over een nieuw autofocussysteem waardoor sneller en beter scherpgesteld moet worden. De fotosnelheid is verhoogd van acht naar negen beelden per seconde.

Koppelen

Het toestel heeft verder een 3,3 inch AMOLED-scherm dat kan kantelen en beschikt over een wifi-verbinding om foto’s te kunnen delen. Ook is het mogelijk iPhones, iPads en Androidtoestellen aan de NX300 te koppelen via en speciale app.

De camera meet 122 bij 63,7 bij 40,7 millimeter en weegt zonder accu 280 gram.

Lees alles over gadgetbeurs CES