AMSTERDAM - Asus gaat in de loop van januari de Vivotab Smart verkopen in Nederland. De Windows 8-tablet heeft met 499 euro een relatief laag prijskaartje.

De Vivotab Smart beschikt over een 10,1 inch HD-scherm en een volledige versie van Windows 8.

De tablet is 9,7 millimeter dik en weegt 580 gram. Het scherm beschikt over een resolutie van 1366x768 pixels en heeft een kijkhoek van 178 graden. Volgens Asus gaat de accu 9,5 uur mee.

Verder heeft het bedrijf gekozen voor een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 2 megapixel-variant aan de voorzijde. De Vivotab Smart werkt met een Intel Clover Trail Atom-processor. Het gaat om een dualcore model met een kloksnelheid van 1,8 GHz.

Toetsenbordhoes

De tablet kan aangeschaft worden met een speciale hoes waarin een toetsenbord en een standaard verwerkt zitten. De Vivotab Smart lijkt daarin op de Surface van Microsoft zelf. De Surface wordt niet in Nederland verkocht.

Asus rust tablets vaak uit met een standaard toetsenborddock met een aparte accu. Daar is bij de Vivotab Smart dus verandering ingekomen.

Prijs

De prijs van 499 euro, exclusief hoes, is opvallend. Veel Windows 8-tablets hebben een hogere prijs en beschikken dan vaak over Windows RT, een beperktere tabletversie van het besturingssysteem.

De prijs van de Windows 8-tablet met 64 GB opslag is gelijk aan een 16 GB iPad. Wat de speciale hoes moet gaan kosten is niet duidelijk. De tablet komt uit in zwart en wit. Asus had al de Vivotab en Vivotab RT in het assortiment.