AMSTERDAM - Asus heeft dinsdag stilletjes een nieuwe laptop onthuld. Het gaat om een nieuwe versie van de Zenbook U500VZ, maar dan met touchscreen.

Asus heeft de nieuwe laptop deze week zonder veel poeha op haar internationale website gezet. De nieuwe laptop is gebaseerd op de bestaande Zenbook U500 en vertoont veel overeenkomsten met dat model, maar beschikt wel als enige over een touchscreen.

Dat touchscreen meet 15 inch, maakt gebruik van een ips-paneel en heeft een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap prijken verder een Intel Core i7-processor, een GeForce GT 650M-videokaart van Nvidia en een harddisk van 500GB. In plaats van een harddisk is het overigens ook mogelijk de laptop te bestellen met twee ssd’s van elk 256GB.

Wat de Zenbook Touch U500VZ gaat kosten en wanneer de laptop verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. Mogelijk wordt het nieuwe toestel officieel geïntroduceerd op gadgetbeurs CES, die volgende week van start gaat in Las Vegas. De touchscreenloze Zenbook U500VZ is al wel in Nederland verkrijgbaar. Voor dat model beginnen de prijzen bij ruim 1400 euro.