AMSTERDAM - Samsung komt zoals beloofd met een Evolution Kit die een ouder televisietoestel kan updaten zodat de laatste hardware- en softwareontwikkelingen beschikbaar zijn.

De Zuid-Koreaanse fabrikant zal de Evolution Kit in zijn definitieve vorm presenteren tijdens gadgetbeurs CES die 8 januari van start gaat in Las Vegas.

Op de editie van vorig jaar werd de Evolution Kit al getoond en aangekondigd, maar nu is het apparaat dan ook echt klaar.

Door de kit in de achterkant van een Samsung Smart TV te steken, wordt de oudere tv geüpdatet met nieuwe functionaliteiten vergelijkbaar met de nieuwe lijn tv-modellen van Samsung. Het gaat dan om software-updates, maar ook verbeteringen aan de hardware zoals CPU, geheugen en GPU.

De tv’s moeten daardoor sneller worden, grafisch beter presteren en bovendien zal de besturing via spraak en bewegingen verbeteren, belooft Samsung. Door de Evolution Kit kunnen consumenten volgens het bedrijf dus elk jaar over 'een nieuwe tv' beschikken. De prijs van het apparaat is niet bekend.

NU.nl zal vanaf maandag 7 januari verslag doen van de Consumer Electronics Show (CES).

Lees alles over CES