AMSTERDAM - De Japanse elektronicafabrikant Sanwa heeft een usb-stick ontwikkeld die kan worden aangesloten op normale usb-poorten op bijvoorbeeld computers, maar ook direct is aan te sluiten op Android-smartphones.

Met deze nieuwe Smartphone U-disk, zoals de flashdrive heet, moeten gebruikers van Android-toestellen eenvoudig beschikking krijgen over extra opslagcapaciteit, aldus Sanwa.

De usb-stick is voorzien van twee aansluitingen. Aan het ene uiteinde prijkt een normale usb-aansluiting, terwijl de andere kant is uitgerust met een micro-usb-aansluiting. De stick kan met deze kant direct in een smartphone worden gestoken of er kan gebruik worden gemaakt van een meegeleverd verlengsnoer.

De Smartphone U-disk komt in capaciteiten van 4 en 8GB, met prijzen van omgerekend 18 en 22 euro. De opslagruimte is bovendien verder uit te breiden met behulp van microSD-kaartjes, waarvoor een opening is vrijgelaten in de stick. Of de flashdrive voor smartphones ook in Nederland op de markt zal komen, is nog niet duidelijk.