‘Whatsapp meest gebruikte app’

AMSTERDAM - WhatsApp is de meest gebruikte app onder Nederlandse smartphone- en tabletbezitters. De app eindigt daarmee boven Facebook en Wordfeud.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, waarvan de resultaten online verschenen. Het onderzoeksbureau peilde van de lente onder 1100 smartphone- en tabletgebruikers welke apps werden opgestart, hoe vaak de browser wordt gebruikt en wat voor draadloze verbinding er wordt gebruikt.

Uit de resultaten blijkt dat WhatsApp de meest gebruikte applicatie is, gevolgd door respectievelijk Facebook, scrabblespel Wordfeud FREE, Twitter en Wordfeud.

Sociale bezigheden

Ook blijkt dat gebruikers veel meer gebruik maken van apps dan van de webbrowser van hun tablet of smartphone. Ze besteden 95 procent van hun tijd met hun mobieltje of tablet in apps en 5 procent in de browser.

De portable apparaten worden vooral gebruikt voor sociale bezigheden: 45 procent van de tijd op een smartphone of tablet gaat op aan het onderhouden van sociale contacten. Een kwart van de tijd wordt besteed aan games. Op pc’s ligt deze verhouding anders, aldus TNS Nipo: daar gaat 35 procent van de tijd op aan sociale bezigheden en 6 procent aan games.

Smartphones vaker gebruikt

Hoewel tablets populair zijn, worden smartphones nog wel het meest gebruikt voor apps en websurfen. Gebruikers besteden hier dagelijks 42 minuten aan op smartphones, tegenover 22 minuten op tablets.

Wat de internetverbinding betreft, blijkt wifi vooralsnog populairder dan 3g: tablet- en smartphonebezitters internetten in 60 procent van de gevallen via wifi, 3g neemt 40 procent voor zijn rekening.

 

Tip de redactie