AMSTERDAM - De regering van Indonesië wil het gebruik van mobiele telefoons terugdringen door extra belastingen te heffen op het gebruik van de toestellen. Dit wegens mogelijke gezondheidsrisico's van het gebruik van mobiele telefoons.  

Dit zegt The Jakarta Globe woensdag.

"Volgens onderzoek van internationale gezondheidsinstituten, kan 10 jaar lang gebruik van mobiele telefoons, kanker tot gevolg hebben" zo legt Bambang Brodjonegoro van het Ministerie van Financiën de extra belasting uit. 

Onderzoeken

Er zijn wereldwijd veel onderzoeken gedaan naar de schadelijkheid van straling van mobiele telefoons, met wisselende resultaten. 

Zo heeft de Wereldgezondheidorganisatie (WHO) vorig jaar een onderzoek gedaan dat aantoont dat de straling van mobiele telefoons mogelijk kankerverwekkend is. Eerder dit jaar vonden Noorse onderzoekers echter geen aanwijzingen dat de straling gevaarlijk kan zijn.

Telefoonmaatschappij

Een Indonesische telefoonmaatschappij beschuldigt in een reactie de regering ervan de onderzoeken te misbruiken om extra belastingheffingen te kunnen heffen.