AMSTERDAM - Roccat heeft maandag de Isku FX gelanceerd, een nieuw gametoetsenbord voor pc’s met knopverlichting in 16,8 miljoen kleuren.

Het is alsof Roccat Philips’ Ambilight-techniek heeft toegepast op een toetsenbord: de knoppen van de Isku FX zijn voorzien van verlichting die door de gebruiker is in te stellen en kan oplichten in 16,8 miljoen verschillende kleuren.

Ook kunnen gebruikers verschillende instellingen kiezen voor pulserende, knipperende of constant brandende verlichting. Er is tevens keuze uit zes helderheidsniveaus.

Compatibel met Kone

Naast de mogelijkheid om zelf de toetsverlichting in te stellen, is er ook de optie om gebruik te maken van scripts voor specifieke spellen. Zo zal het toetsenbord in het spel World of Tanks wit knipperen als er een nieuwe ronde begint en lichten de toetsen rood op als de speler wordt aangevallen.

Ook heeft Roccat functionaliteit ingebouwd, waardoor de Isku FX kan communiceren met andere Roccat-hardware, zoals de Roccat Kone gamemuis. Zo kan het toetsenbord gebruikt worden voor het instellen en gebruiken van muismacro’s, en wordt de muisresolutie met een druk op een knop op het toetsenbord geoptimaliseerd in schietspellen.

Deze week

Roccat laat weten dat de Isku FX in de loop van de week in de schappen verschijnt. Het toetsenbord heeft een adviesprijs van 100 euro.