AMSTERDAM - Philips heeft donderdag drie nieuwe speakerdocks onthuld die zijn voorzien van een Lightning-aansluiting, waardoor ze compatibel zijn met de iPhone 5 en de nieuwste iPads en iPods van Apple.

De nieuwe serie docking stations bestaat uit drie verschillende modellen. Eind december of begin januari komen eerst twee compacte uitvoeringen op de markt. De Bedroom Docking Speaker (DS1155) is bedoeld voor in de slaapkamer. Dit ronde apparaat heeft een wekkerfunctie die automatisch synchroniseert met de klok van de iPhone.

Voor in de overige kamers van het huis brengt Philips de Room to Room Docking Speaker (DS3205) uit. Dit model is uitgerust met neodymium speakers die volgens de fabrikant voor een stevige bas en evenwichtig geluid zorgen.

Ingebouwde accu

In maart verschijnt ten slotte de Portable Docking Speaker (DS7580). Dit topmodel levert volgens Philips een nog stevigere bas, maar zou toch compact genoeg zijn om in een tas te passen.

De DS7580 beschikt bovendien over een ingebouwde accu, zodat hij ook onderweg kan worden gebruikt. De accu zou goed zijn voor acht uur aan muziek. De Portable Docking Speaker zal zo’n 130 euro gaan kosten, terwijl de DS1155 en DS3205 adviesprijzen van respectievelijk 80 en 90 euro zullen hebben.