AMSTERDAM - HTC verkocht in november meer smartphones dan in oktober. In vergelijking met een jaar geleden daalt de omzet wel flink.

Dat maakt de Taiwanese telefoonfabrikant donderdag bekend.

Ondanks de lancering van de HTC One X+, een licht geüpdatete versie van de One X (review), haalde het bedrijf in november veel minder omzet uit de verkoop binnen dan een jaar geleden. HTC verkoopt bovendien sinds begin november de Windows Phone 8X.

In vergelijking met oktober 2012 zijn de verkopen wel toegenomen. Die trend is wellicht ook enigszins te verklaren door de feestdagen die voor de deur staan.

Beweeg de cursor over de lijn om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van HTC. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

In oktober daalden de verkopen op jaarbasis nog met ruim 60 procent, de grootste daling ooit. Toen werd er omgerekend 461 miljoen euro omgezet. In november was dit 557,5 miljoen euro.

Concurrentie

Het gaat al langer niet goed met HTC. In 2011 beleefde het bedrijf een goed jaar met de verkoop van Androidsmartphones. Inmiddels heeft het bedrijf veel last van concurrentie van Samsung en Apple.

Begin dit jaar lag de daling van de omzet rond de 52,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat percentage nam vervolgens af tot een daling van zo'n 20 procent, maar is sinds mei weer aan het toenemen.