AMSTERDAM - Apple mag HTC nog wel aanklagen vanwege het uiterlijk van producten. Dat blijkt uit de deels openbaar gemaakte patentovereenkomst tussen de twee bedrijven.

Samsung heeft het 143 pagina’s tellende document (pdf) online gezet nadat Apple van een rechter de overeenkomst met de Zuid-Koreaanse fabrikant moest delen.

HTC en Apple bereikten in november een patentovereenkomst en schikten zo alle rechtszaken. Samsung is dat niet van plan en heeft nog tientallen zaken met Apple op stapel staan.

Een groot gedeelte van de afspraken tussen Apple en HTC zijn onleesbaar gemaakt. Zo is niet bekend welke bedragen er betaald worden voor patenten.

Gekloonde producten

Duidelijk is wel dat de twee bedrijven niet-exclusieve licenties krijgen op elkaars patenten. De licenties kunnen niet worden doorgegeven aan partners. Apple heeft een aantal ontwerprechten uit de overeenkomst gelaten en heeft laten vastleggen dat het HTC nog wel mag aanklagen om 'gekloonde producten'.

Samsung wil de overeenkomst mogelijk gebruiken om aan te tonen dat een verbod op producten niet nodig is om Apple te compenseren voor eventuele patentschending. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant moet de mogelijkheid licenties af te sluiten ook voor Samsung bestaan.

Lees alles over de patentoorlog tussen Apple en Samsung