AMSTERDAM - Samsung heeft een update uitgebracht die diverse functies van de Galaxy Note II beschikbaar stelt voor eigenaars van een Galaxy S III. Zo kan men twee apps naast of onder elkaar laten draaien.

De bewuste update brengt diverse ‘nieuwe’ functies naar de Galaxy S III. Een van de opvallendste features is de mutli-window-functie die eerder op de Galaxy Note II te vinden was. Dankzij deze functie kunnen gebruikers twee actieve apps onder of naast elkaar op één scherm laten draaien.

De nieuwe update bevat bovendien twee nieuwe apps, Paper Artist en Group Cast, en een aangepaste notificatiebalk. Ook heeft Samsung de functie Smart Rotation toegevoegd, waarbij het beeld meekantelt met de ogen: hiervoor wordt de ingebouwde camera van de Galaxy S III gebruikt.

De update, die ook Androidversie 4.1.2 installeert, is volgens Samsung-fansite SamMobile vooralsnog alleen beschikbaar in Polen. Wanneer Nederlandse Galaxy S III-bezitters de nieuwe software kunnen downloaden en installeren, is nog niet bekend.