AMSTERDAM - Nokia heeft woensdag een nieuw Lumiatoestel aangekondigd. De Lumia 620 is een van de goedkoopste smartphones uit de serie tot nu toe.

Dat maakte het Finse bedrijf bekend tijdens de Le Web-conferentie in Parijs.

Het nieuwe toestel zal beschikbaar zijn in zeven kleuren. De telefoon is bovendien uitgevoerd in iets wat Nokia dual-shot noemt. Dat betekent dat een roze telefoon nog een extra oranje laag krijgt waardoor hij er vanuit bepaalde hoeken iets anders uitziet. Bovendien zijn er losse covers beschikbaar.

De smartphone draait op Windows Phone 8 en zal in Nederland 259 euro gaan kosten.

Specificaties

Verder heeft de 620 een 5 megapixel-camera en zal het toestel beschikken over een aantal exclusieve Nokia-apps zoals Nokia City Lens en Nokia Maps.

Het scherm meet 3,8 inch en heeft een resolutie van 800x480 pixels. Er zijn een 1300 mAh accu, 1 GHz dual core Snapdragon S4-chip en 512 MB aan RAM in de Lumia 620 verwerkt. Het interne geheugen komt uit op 8 GB en is uit te breiden met MicroSD-kaarten.

De 620 wordt in januari uitgebracht in Azië en het Midden-Oosten. Daarna komt de telefoon ook naar Europa, maar wanneer precies is nog niet bekend. "We zetten onze strategie om nieuwe markten aan te boren door", aldus Jo Harlow van Nokia Smart Devices.

Lumia 920

De Lumia 920 en 820 gaan in Nederland pas in januari in de verkoop. Het zijn de eerste toestellen met Windows Phone 8. Voorheen bracht de Finse fabrikant onder meer de Lumia 800 en 900 uit. In diverse andere landen zijn de 920 en 820 wel al te koop.

Tot nu toe vallen de verkopen van de Lumia-serie nog tegen, hoewel de eerste berichten over de verkoop van de 920 positief zijn.